Здравната каса в Пловдив е извършила дискриминация спрямо  DJ Айвън като

...
Здравната каса в Пловдив е извършила дискриминация спрямо  DJ Айвън като
Коментари Харесай

DJ Айвън осъди здравната каса в Пловдив за дискриминация

Здравната каса в Пловдив е направила дискриминация спрямо  DJ Айвън като отказала да му отпусне безвъзмездни медикаменти за лекуване на рак на гърдата, съобщи bTV. Това реши Административният съд в града.

Наредбата беше изменена, с цел да може и мъжете с рак на гърдата да получават безвъзмездна терапия за това рисково заболяване.  DJ Айвън заведе дело против РЗОК в Пловдив в края на юни, откакто получи  отвод да бъде лекуван гратис с претекста, че лекарството се отпуска единствено за дами. Според административните магистрати Касата е нарушила Закона, който подсигурява равнопоставеност на потребление на здравни услуги и закона за отбрана от дискриминация. Фактът, че Наредбата е изменена,  демонстрира, че страната е признала, че е направила дискриминация, написа в решението на съда. От Касата не разясниха решението на магистратите, до момента в който не се срещнат с него.

" Не изпитвам еуфория от това нещо. Просто концепцията е да покажем на системата, че нещата не са както би трябвало ", сподели DJ Айвън.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР